Osnova sekce

  • Typové maturitní příklady.

    2012:
    1. první typový příklad bude vytvoření objektu(ů) s přesně definovaným rozhraním (get, set, atributy přístupu)
    Vytvoření kolekce z instancí této třídy a "nějaká činnost" těchto objektů.

    2. druhý typový příklad bude vytvoření DB aplikace, která bude typu online - bude načítat data z DB a provádět změny dat v DB podle popsaných pravidel. DB bude vytvořena.


    TODO: 3. třetím typovým příkladem je opakování práce s dvourozměrnými poli tzn. práce s maticí. Matice ale (na rozdíl od druhého ročníku) bude definována jako objekt.

    4. čtvrtým typovým příkladem je vytvoření několika objektů s jednotným rozhraním. Vytvoříte pak kolekci různých objektů a přes metody rozhraní budete s těmito objekty pracovat.

    5. pátým typovým příkladem je
    ukázkový příklad pro dotazování DB Northwind - příklad je pouze demo práce s objekty Connection, Command, Reader. Neodpovídá strukturou profesionálně vytvořenému programu - (neodděluje striktně UI od DB vrstvy, není ošetřeno nahrazení apostrofů v názvech DB, Connection string je uvnitř prg. kódu, ...)

    Pozn.:
    Zadání typových příkladů najdete pod příslušným číslem níže, zadání je pouze ilustrační - v každém příkladu dodržte zásady prg - ošetření proti chybám, pojmenování proměnných, přehlednost kódu, popisy a komentáře atd. V zadání se mohou objevit chyby - slouží pouze jako námět, užijte vlastní invenci pro doladění detailů aplikací: